Omgeving

Het Regionaal Natuurpark van de Brenne, een wild gebied bezaaid met meer dan 2000 meertjes en met een oppervlakte van 166.000 hectare, is een paradijs wat betreft flora en fauna en meer bepaald voor de trekvogels die zich er komen voortplanten. Als gedroomde bestemming voor liefhebbers van plantkunde en ornithologie, is deze haven van rust, die bestaat uit meren, moerassen, rietvelden, heide, weiden en bossen, de thuishaven van niet minder dan 2300 diersoorten en 1200 plantensoorten! Onder de meest emblematische citeren we de Europese moerasschildpad (kleine zoetwaterschildpad), de purperreiger, de orchidee, de geoorde fuut, eenden, roerdomp, de libel ...

Om de rijkdom van dit magnifiek gebied doordrongen van rust en sereniteit te ontdekken, kunt u zich langs de ontdekkingspaden voorzien van informatiepalen begeven, zoals het Blizonpad (in Rosnay) en het Beauregardpad (in Saint-Michel-en-Brenne) en in alle rust vogels bewonderen van uit de observatieposten van het natuurreservaat van Chérine, de Foucaultmeren, het Bellebouchemeer of het Massémeer.

Het meer van Mer Rouge is met zijn 160 hectare het grootste meer van de Brenne. Het meer van Bellebouche is voorzien van een watersportbasis en een zandstrand ideaal ter ontspanning.

Om de geschiedenis van de Brenne van de Oertijd tot op heden beter te leren kennen, dringt zich een bezoek op aan het ecomuseum van de Brenne, ondergebracht in het kasteel Naillac in Le Blanc.

Verder mag men ook het Huis van de Natuur en het Reservaat in Saint-Michel-en-Brenne niet links laten liggen met zijn expositie over het natuurerfgoed van de Brenne; evenals het Huis van het Park, gelegen in het gehucht Le Bouchet in Rosnay, dat tentoonstellingen en een panorama over de Brenne biedt, naast een ruimte voor het degusteren van streekproducten.

Op een afstand van 10 minuten rijden bent voor de eerste behoeftes in het dorpje Trimouille en met 20 minuten in het stadje Montmorrillon voor de grotere winkels.  De omgeving bied veel mogelijkheden voor wandelen en fietsen en voor verkoeling kunt u terecht bij het meer in het dorpje Chaillac.

Reistijd:

Vanaf Utrecht:  9 uur rijden.

Vanaf Parijs:     4 uur rijden.